Voicing Nedir?

Voicing, şarkı söyleme eylemini, bir sorunun kalıcı çözümünü kutlama ve yaratıcılık deneyimi ile bir araya getiriyor!

Nedir?

“Korkuların, duygusal ve fiziksel engellerin, olumsuz yargıların, acının ve yaraların yaratıcı bir eylemle bir çözüme ulaşabileceğini ve iyileşebileceğini keşfetmek için hiç beklenmedik bir rahatlama yöntemi!”

Voicing temelinde ses ve şarkı söyleme eylemine dayanan, bedenimizi, duygularımızı ve inançlarımızı da sürece dahil ederek bütünsel ve güçlü bir dönüşüm sağlayan, iletişim becerilerini geliştirme yöntemidir.

Impeka - Premium WordPress Multipurpose theme by Greatives

Bireysel ve çevresel farkındalığınızı artıran ve kişisel dönüşüm/iletişim becelerilerinin kalıcı olmasını sağlayan Voicing bütüncül bir yaklaşımdır. İnsanın kendi sesinde barınan mesajları ruhsal, zihinsel ve bedensel biliş süreçlerinde algılaması ile VOICING© kendini bilen veya kendini keşfetme yolculuğunda olan, ses olgusuna duyarlı ya da ses konusunda sorunlar yaşayan herkese hitap eder.

VOICING© Her şeyden önce bireyin kendi en değerli gerçeğine, kendi ruhuna uzanan yolları yeniden açar. Temelinde şarkı söyleme deneyimini gerçekleştirirken kişi, bu eylemi belirli bir şekilde ve teknikle uygulayarak, sesin aktarım ve dönüşüm gücünü keşfeder.

VOICING©, tüm içsel deneyimlerimizi titreşimsel olarak tanımlayabilmemizi, rehabilite edebilmemizi ve tüm bu deneyimleri ses aracılığıyla nasıl ifade edeceğimizi öğretir. Psikolojik engelleri ve fiziksel tıkanıklıkları giderir. Bu büyük bir şifa kaynağıdır ve bireyin kendini ifade etme alanı ve yöntemini geliştirerek, iletişimi zenginleştirir.

Bu çalışmada hiç kimse uyumsuz, yetersiz değildir. Hiçbir şey tamamen yok olmaz ancak her şey sesle sorgulanır, işlenir ve dönüşür.

Voicing Yönteminin Kurucusuyla Tanışın!

Pratibha de Stoppani

Pratibha’nın sese ve sese olan ilgisi 1974’te Latin Amerika’nın yağmur ormanlarında Kolombia öncesi antropolojiyle uğraşırken başladı ve şamanizm üzerine deneysel araştırmalar yaptı.

Bu dönüştürücü deneyimler sırasında insan sesinin ve seslerinin gücü ve sırları ona ifşa edilmeye başlandı.

Avrupa’ya dönerek sesi, sesi ve dili keşfetmeye devam etti ve aradığı cevapları ve yüzleşmeleri gerçekten bulamadan birkaç ses-ses atölyesine katıldı. O sıralarda hümanist psikolojiyle ilgilenmeye ve Sufi geleneği ve Taoizm öğretileriyle ilişkisine başladı.

Sonunda, vizyonu ve teknikleri modern insanın karmaşıklığına göre ayarlanmış, yaşayan bir manevi Üstat bulma aciliyeti, onu 1976’da Hindistan’da Osho’ya götürdü.

Aynı yılın sonunda, Hindistan’da, Osho’nun doğrudan rehberliğini Frederick Leboyer’in doğal doğum talimatıyla birleştirerek kızını doğurdu. Daha sonra doğum hazırlığında ses kullanımına ilişkin yaklaşımını Leboyer’den bizzat öğrendi: bu, doğal doğum hazırlığı alanında kendi çalışmasına yol açtı.

O zamandan beri, duygusal, nefes ve beden çalışması, biyo-enerjetik, Psişik Masaj, şifa teknikleri, t’ai chi, hipnoz, Ezoterik Bilim ve Öz Çalışması (Elmas Logos) gibi birçok psikolojik ve ruhsal terapide eğitim almıştır. Keşiflerini ve deneyimlerini Osho’nun VOICING© adını verdiği kendi benzersiz dönüşümsel yaklaşımını yaratmak için ruhsal uyanış vizyonuyla bütünleştirdi.

Günümüzde Pratibha grup çalışmaları yapıyor ve tüm dünyada VOICING© yöntemini öğretiyor.

Antik Çağlarda Ses ve Şarkı

İnsanlar ilk çağlardan bu yana ses, müzik ve şarkılar aracılığı ile en derin duygularını ifade ettiler.

Kelimeler yürekten gelen sevincin, üzüntünün, şehvetin, korkunun, acıların, zaferin ya da coşkulu inançların yoğunluğunu ifade etmekte çoğu zaman yetersiz kaldı. İnsanın en derin doğasında güçlü duygular uyandıran deneyimlere ses ve şarkıyla cevap vermesi insan bilincinin derinlerine gömülü otantik bir yanıttır. Atalarımız, ses, ritim ve şarkıların maddelere olan etkilerini iyi biliyordu.

Eski zamanlarda beden gücünün ve motivasyonun önemli olduğu iş performansını desteklemek ve gruplar halinde hareketlerinin koordinasyonunu kolaylaştırmak için özel enerji alanları yarattılar. Böylece olağanüstü başarılar elde edilebildi.

Benzer şekilde, sesin bilincin çeşitli seviyelerini nasıl etkilediğini öğrenmişlerdi. Dini ayinler sırasında, koro şeklinde özel ses düzenleri yaratmayı başardılar ve ilahi yaşamı deneyimleyebilme kapılarını açabildiler. İlk insan bu yana tüm şifa sanatlarında, sesler ve şarkılar bilimsel etkileri ile kullanılmıştır.

Modern çağ ile birlikte insanoğlu seslerin hücrelerindeki titreşimsel etkileri ve bundan doğan şifayı araştırmaya başladı.

Günümüzde Ses ve Şarkı

Modern Batı kültürümüz, sesin sunduğu iletişim, şifa, psikolojik ve manevi dönüşüme ilişkin tüm olasılıkların anlayışını zaman içinde giderek kaybetti. Günümüzde onurlandırılan zihinsel faaliyetler ve gerçekliğin mekanik algılanışı, şarkı söylemeyi başkaları için bir eğlence unsuruna indirgedi ve böylece şarkının nasıl söylenmesi gerektiğine dair kesin fikirler oluşturuldu.

Beklendiği şekilde şarkı söyleyemediğimiz zaman, şarkı söylemeyeceğimizi ve bunun yalnızca birkaç “yetenekli” yapabileceği bir eylem olduğunu düşünürüz. Keza bu konuda başkalarını da aynı şekilde yargılamaya kodlanmış durumdayız.

VOICING© tekniği, resim ve dans gibi, şarkı söylemenin de doğuştan gelen hakkımız olduğunu anlamamıza yardımcı olmaktadır. Herkes şarkı söyleyebilir! İnsanlar bunu, şarkının gerçek bir duygu aktarımı olduğunu, en derinden gelen duyguları ve özlemleri safça ifade ettiğini yeniden keşfettiğinde “özgürce” yapabilir.

  • VOICING© tekniği, doğadaki ses ve ritimlere, kendi şarkı söyleme kapasitemize ve sesin doğamızı nasıl etkilediğine dair bilginin ve duyarlılığın, yeniden etkinleştirilmesi için farklı teknikler kullanan bir yaklaşımdır. Katılımcı, iç dünyasıyla şarkı sesi arasındaki bağlantıyı yeniden keşfeder.

    Belli teknikler ve grup durumları sayesinde, katılımcıya, onun fiziksel görünümüne veya nasıl ses çıkardığına bakılmaksızın, bireyin kendi iç dünyası içinde kolayca hareket edebilmesine ve kendi sesini bir at sürer gibi sürerek içsel keşfe çıkmasına yardım edilmektedir.

    Sorunlarımızın çoğu, depresif durumlarımız, memnuniyetsizliklerimiz, ağrılarımız vb. bilinçli ya da bilinçsizce benimsemiş olduğumuz inanç sistemlerimiz tarafından desteklenen negatif enerji formlarından kaynaklanmaktadır. Blokaj olarak nitelendirdiğimiz bu negatif birikimler, kendiliğindenliğimizi ve yaşamsal uyaranlara olan doğal tepkilerimizi sınırlar. VOICING© yoluyla katılımcı, inanç sistemiyle tanışmak ve meydan okumak için desteklenir ve şan ile kendi korkularıyla yüzleşmeye teşvik edilir.

    Aslında şarkı söylemek, bu blokajları kaldırmanın en iyi yoludur. Şarkı söylemenin en büyük hazinesi kabuldür: kabul etmediğimiz bir şeyi şarkı yoluyla ifade edemeyiz. Şarkı söyleme eylemi, ağrı, öfke, keder gibi duyguları kabullenmeye ve onurlandırmaya imkan verir. Bu kabul ve kutlama sayesinde, duygular, derin bir esenlik ve refah hissi ile birleşirler, insan kendi benliği ile temas halinde olma hissini yaşar.

  • VOICING ©, şarkı söyleme sesinin özel bir yöntemle kullanımını öğretir ve kişinin sesinin benzersizliğini, müdahale etmeden, geliştirir. Bu çalışmada, farklı ses renklerini ve en düşükten en yükseğe ses tonlarını keşfediyoruz. Her bir ses bandı beden çakra haritasına ve ilgili bilinç düzeyine bağlı farklı sorunları tetikleyebilme özelliğine sahip. Her bir birey benzersiz ve biricik, ve yaşamsal olayların tezahürü birbirinden farklı olsa da, vücuttaki belirli ses tonu ilgili çakrayı ve bunun ruh, beden, zihin boyutlarındaki kaydını etkileyecektir.

    Biyo-Enerji, Merkezleme, Solunum, Şamanizm, Şifa, NLP ve çeşitli meditasyon teknikleri de sesin keşfini teşvik etmek ve desteklemek için Voicing çalışmalarında destekleyici olarak kullanılır. Şarkılar söylenirken farklı türlerde Gibberish alfabesi ve ses kalıpları kullanılır.  Bildiğimiz ve kullandığımız dil, kültürel şartlandırma ve anlamlara kökten bağlı olduğundan, şarkı söyleme eyleminin doğallığını baltayabilmektedir, bu nedenle bu ilişki önlenerek, anlam yüklenmeyen saf duygudan beslenen sesler kullanılır.
    Bununla birlikte, tüm içsel deneyimleri ifade edebilmek için belirli bir eklemleme gereklidir – ünlü harfler ve sesler buna yetersiz olduğu için, farklı hece kalıplarını kullanmak gerekir.

    Japonların (ve diğer Asyalıların) VOICING © ile çok yakından ilgilendikleri bilinir. Kültürel kondisyonları çok karmaşık bir dil yapısı ile örülü olduğundan, ve kültürlerine yoğun bir bağlılık duyduklarından Japonlarda Voicing gibi özgür bir ses tekniği çok daha fazla fayda sağlayabilir.

    Çalışmanın bir diğer kısmı da dinleme sanatına ayrılır. Diğer insanların seslerinden bağımsız olarak kendi seslerini dinlemek…  Vücuttaki farklı merkezlerden çeşitli kültürlerden müzik ve şarkılara kadar derin ve içsel bir yolculuk olarak “dinlemek”. – Fiziksel, duygusal ve sübtil bedenleri ve çeşitli bilinç düzeylerini nasıl etkilediklerini keşfetmek için doğada ve enstrümanlardan hipnotik bir trans durumunda sesleri dinleme gibi farklı şekillerde ve boyutlarda dinleme egzersizleri Voicing pratiğini destekler.

  • VOICING© ile terapistler, doktorlar, sağlık personeli, sosyal hizmet uzmanları ve öğretmenler, birlikte çalıştıkları kişilerin seslerinden gelen değerli bilgileri tanımayı ve kullanmayı öğrenebilirler. Voicing ile uzmanlar daha doğru şifa ve terapötik sonuçlara ulaşarak mesleklerini geliştirebilir, daha etkili ve canlı öğretmenlik performanslarına ve daha gerçekçi değişimlere tanık olabilirler.

    – Medya ve pazarlama operatörleri, iletişim becerilerini genişletmek için,

    – Satış profesyonelleri, yöneticiler, müşterilerle iletişimde olan çalışanlar, sunum, hitap yapanlar iletişim ve ikna kabiliyetlerini geliştirmek için,

    – Şarkıcılar, aktörler, müzisyenler sınırlarını aşmak ve yaratıcı bir ifadenin tükenmez iç kaynağını bulmak için

    – İletişim kurmaya çalışırken endişeli ve engellenmiş hisseden tüm insanlar VOICING© aracılığıyla kendilerini keşfedecek bir rahatlık ve keyfe erişmek için Voicing’i tercih edebilirler.

    – Kekemelik sorunu olanlar

    – Sesini geliştirmek isteyenler

    – Utanç, çekingenlik, güvensizlik, kendini ifade etmekte zorluğu, özgüven eksikliği, içsel potansiyelini ortaya koyma zorluğu yaşayan ve ifade etme kapasitesini ulaşmak isteyenler,

    – Potansiyel çerçevesinde ifade özgürlüğü kazanmak isteyenler

    – Duygusal bütünlük, duyguda farkındalık, kendine özgür ifade alanı sağlamak isteyenler

    – Duygu farkındalığı ve duygu regülasyonu yapmak isteyenler

    – İletişim becerilerini geliştirmek, içsel potansiyelini ortaya koymak ve ifade özgürlüğü kazanmak isteyen herkes bu teknikle kendi dönüşümünü başlatabilir.

    Şimdiye kadar, duş altında şarkı söylemeye ya da bir araba sürmeye kendini sınırlayan herkes, o anları nasıl uzatacağını ve geliştireceğini ve mutluluk anını hayatının her alanına nasıl entegre edeceğini öğrenecektir.

    Voicing, aksiyete, depresiyon, travma, PSTD ve benzeri psikolojik tedavilerde destekleyici teknik olarak önerilmektedir.

Temel Kavramlar

Her şeyin ötesinde VOICING© kim olduğunu bulmak için tutkuya sahip olan herkese ama herkese uygundur ve önerilmektedir.

Rezonans

Rezonans sesin şaşırtıcı bir özelliğidir. Rezonans yani titreşim, bir hakikat anının meydana geldiğinin işaretidir ve dolayısıyla bir rehber olarak kullanılır. Şarkının ne hissettirdiği, neşeli, üzgün, kaba, sarsıcı, sıra dışı, etkileyici, müthiş olup olmadığı önemli değildir; Eğer katılımcı, onunla kalmaya ve o duyguya tamamen girmeye cesaret ederse, ses rezonansının kalitesi artacaktır.

Uygulama ile katılımcı rezonansı gösteren sinyali fark etmeye başlar ve gerçek bir şeyin aktive edildiğini ve ifade edilmek istendiğini öğrenir. Ses rezonans olduğunda, bir dizi ses üst üste gelmiştir ve bir alan oluşturmuştur. Bu özel sekans, yaşamın çeşitli tezahürlerinde gerçekleşir. Hatta gezegenlerin arasında bile bu eşsiz harmoninin olduğu varsayılır.

Şarkı rezonansa geldiğinde, deneyim ne olursa olsun, yaşanan an evrenle mükemmel bir uyum içindedir ve bireye ifade özgürlüğü, var olma ve kendisiyle bütünleşme alanı sağlar.

Dinleme

Kendi sesimiz ve iç dünyamız ile olan bağlantıyı geliştirip ve düzenlemek için dinleme sanatını uygulamaya ihtiyacımız vardır. Yapısal olarak, duymadığımız sesleri ifade edemeyiz.

Voicing için “Dinlemek” dediğimizde gerçek dinlemeyi ifade ederiz. Yani bu, sadece mekanik bir duyma hali değildir; İçinde bulunduğumuz işitsel senaryonun bütünsel bir farkındalık durumudur. Modern dünyada, görsel dürtülerin artması, artan ses kirliliği ile birlikte, işitsel kapasitemiz yavaş yavaş körelmekte. Dinleme sanatını yeniden uyandırarak, algıları ve merkezlenmeyi geliştirmek, paradoksal olarak kalbin sessizliğini “duyulabilir” kılar. Dinleme halinde olmak, tıpkı bazı mistik geleneklerde bahsedildiği gibi “Sessiz Ses”i keşfetmenin kapılarını açar.

Voicing Yöntemini Deneyimleyenlerden Dinleyin